مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: شیر و فرآوردههای آن جزو یکی از گروههای اصلی هرم غذایی میباشد و ارزش غذایی آن را نمیشود نادیده گرفت. لذا افراد باید از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.
دکتر زهرا عبداللهی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه جامع آموزش و فرهنگسازی سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به فواید مصرف شیر و قرار گرفتن آن در گروه های اصلی هرم غذایی گفت: افراد باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.
به گفته وی، شکلگیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآوردههای آن است و گروه لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامینهای گروه B مانند ریبو فلاوین، اسید پانتوتنیک و روی میباشد.
مصرف شیرهای پر چرب، با روغن پالم یا بدون روغن پالم مضر است
دکتر زهرا عبداللهی افزود: مصرف اسید های چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد عروق، ناراحتیهای قلبی و اضافه وزن و چاقی میباشد. چربیهای اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد LDL "" و تری گلیسیرید میشوند.
وی همچنین افزود: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم (نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید در این زمینه دقت لازم را نمایند و به دلیل مضرات هر نوع چربی از جمله چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.
مصرف شیر فلهای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد
دکتر عبداللهی خاطر نشان کرد: مردم از مصرف شیر فلهای بپرهیزند چون امکان بروز بیماری بروسلوز (تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کنند.
وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی کیفیت لبنیات و بررسی میزان چربیهای اشباع نظارت دارد
دکتر عبدالهی در پایان در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و آزمایشگاههای موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند./